• Słowa wsparcia dla społeczności z Ukrainy

          • W imieniu Samorządu Uczniowskiego, Rady Rodziców oraz Grona Pedagogicznego:

            Дорогі учні та батьки української національності!

            Дирекція початкової школи # 2 імені Марії Склодовської-Кюрі в Плевісках разом з педагогічним колективом, радою батьків, а також учнівським самоврядуванням глибоко схвильовані тією жорстокістю, з якою стикнулися наші сусіди українці. Цей конфлікт викликає у нас моральний протест. Впродовж останніх років Ви стали частиною польського  суспільства. Ми з Вами зустрічалися на вулицях наших міст, на роботі та навчанні. Хочемо запевнити Вас в нашій підтримці та допомозі, які можемо Вам надати в такий скрутний для Вас час!

            Поляки, польський народ,  досконало знають як важливі воля та суверенітет і як важко за них боротися. Тим краще ми розуміємо, що зараз переживають українські родини та  з якими важкими почуттями вони справляються. Всім серцем ми з Вами та Вашими родинами!

            Пам'ятайте, що завжди можете на нас розраховувати, а доля Ваша, наших українських братів, є дуже важливою для нас!

             

          • Obóz sportowy - ArkaSport

          • Nauczyciele z naszej szkoły we współpracy ze szkołą pływania ArkaSport serdecznie zapraszają uczniów klas 1 - 4 na letni obóz, podczas którego dzieci będą miały okazję doskonalić swoje umiejętności pływackie oraz językowe. Zainteresowane osoby prosimy o kontakt pod wskazane na plakacie numery telefonów. Ilość miejsc ograniczona!

          • Pomoc uchodźcom

          • Nasza szkoła dołącza do pomocy uchodźcom. Szczególnie chcemy wesprzeć osoby, które zamieszkają w najbliższej okolicy. Organizujemy zbiórkę materiałów plastycznych dla dzieci: zeszyty, kolorowanki, pisaki, kredki, piórniki itp. oraz artykułów higienicznych: szampony, mydła, żele, pasty, szczoteczki do zębów itp. Dary można zostawiać w przedsionku szkoły.

            Lista aktualnych potrzeb będzie na bieżąco aktualizowana. Prosimy o śledzenie ogłoszeń na fb, stronie i Librusie.